חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"פ 9731/04

: | גרסת הדפסה
רע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
9731-04
3.11.2004
בפני :
אדמונד לוי

- נגד -
:
גרשון רכטמן
עו"ד י' גבעון
:
מדינת ישראל
החלטה

1.        ביום 9.6.99 התקשרו המבקש והמתלונן בחוזה במסגרתו התחייבה החברה אשר בניהולו של המבקש (להלן:"קורקט"), לבצע עבודות בניה ואינסטלציה עבור החברה שבניהולו של המתלונן (להלן:"חרושת"). זו האחרונה שילמה לקורקט במעמד החתימה על החוזה מקדמה בסך 35,000 ש"ח, המהוה מחצית מהתמורה עבור העבודות.

2.        בכתב אישום שהוגש לבית משפט השלום בירושלים כנגד המבקש נטען, כי הוא ערך שני נספחים אשר היו אמורים להיטיב את מצבו ביחס לזכויותיו על פי החוזה המקורי. משסירב המתלונן לחתום על הנספחים, זייף המבקש את חתימתו והטביע על המסמכים חותמת הנחזית כחותמתה של חברת חרושת. בעקבות תקלות בביצוע העבודות ומחלוקות כספיות, הגישה חרושת תביעה נגד קורקט והמבקש, וזה האחרון הגיב בתביעה משלו, לה צירף את שני הנספחים. בגין כל אלה יוחסו למבקש עבירות של זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר, בידוי ראיות בכוונה להטעות רשות שיפוטית, ושיבוש מהלכי משפט,  עבירות לפי סעיפים 418, 238 ו-244 לחוק העונשין התשל"ז-1977.

3.        במהלך משפטו הכחיש המבקש את הטענה לפיה המסמכים זויפו, אולם גרסתו לא קנתה אחיזה בלבו של בית המשפט לנוכח חוות דעתה של מומחית מטעם המשיבה, אשר מצאה כי חתימתו של המתלונן וחותמת החברה הן מזויפות. מאחר והמבקש הוסיף לדבוק בגרסתו לפיה חתם המתלונן על המסמכים, והואיל והמבקש היה אמור להיות הנהנה הישיר מהזיוף, הוסיף בית המשפט וקבע כי יש בסיס לחשד שדבק בו כמי שהיה מעורב בביצוען של העבירות, גם אם הוא לא ביצען בעצמו.

           לאור כל האמור הרשיע בית משפט השלום את המבקש בעבירות שיוחסו לו, ובעקבות כך גזר לו 3 חודשי מאסר בהם ישא בדרך של עבודות שירות ו-6 חודשי מאסר על תנאי.

4.        כנגד פסק דינו של בית משפט השלום הוגש ערעור, ובית המשפט המחוזי לא מצא כי נפל פגם בהרשעת המבקש, הואיל והערכאה הראשונה היתה רשאית להעדיף את חוות דעתה של המומחית מטעם המשיבה על פני חוות דעתו של המומחה מטעם ההגנה. כמו כן, נמצא כי היה בסיס להניח שידו של המבקש היתה במעשה הזיוף, באשר הוא היה אמור להיות הנהנה ממנו. גם בעונש לא ראה בית המשפט המחוזי מקום להתערבותו לאחר שמצא כי אין בו חומרה.

5.        המבקש עותר לקבלתה של רשות ערעור בפני בית משפט זה, אולם חוששני שאין בידי לסייע לו. כידוע, הלכה היא שרשות לקיומו של ערעור נוסף נועדה ללבן שאלות להן נודעת השלכה חוקתית או שאלות משפטית שחשיבותן חורגת מעניינם של הצדדים הישירים למחלוקת. לא זה המצב בעניינו של המבקש, אשר את בקשתו ניסח כערעור-בזכות לכל דבר ועניין, והיא עוסקת כולה בניסיון לשוב ולהשיג על ממצאים שבעובדה אשר נקבעו בערכאה הראשונה. נראה אפוא, כי הסיבה האחת להגשתה של הבקשה מקורה בכך שהמבקש מתקשה להשלים עם הרשעתו, אולם עניין זה לבדו אינו מהווה עילה למתן רשות ערעור.

           הבקשה נדחית.                    

           ניתנה היום, י"ט בחשון תשס"ה (3.11.2004).

                                                                                                ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>